Menu Sluiten

48ste Gouden Spike voor Lisanne Schol

190608-999Met een nieuw Nederlands record worp van 60.92 meter verdiende Lisanne Schol de 48ste Gouden Spike. Terwijl niet lekker zei te werpen klopte alles bij haar laatste poging waarbij de speer voor de tweede keer in haar leven over de 60 meter vloog.

De wedstrijden werden onder lastige omstandigheden gehouden door de stormachtige wind. Vanwege gevaar voor mens en materiaal werden de onderdelen polsstokhoogspringen en discuswerpen geschrapt.

De grootste sterren van het deelnemersveld wonnen hun onderdelen. Nafi Thiam won de 100 meter horden en het verspringen, Pavel Maslak was de snelste op de 200 meter.

De Nederlandse titels op de 10000 meter gingen naar Jasmijn Lau en Bart van Nunen. Jasmijn voldeed bovendien aan de limiet voor het EK onder 23 jaar dat volgende maand in Zweden wordt gehouden. Bart bouwde zijn race op vanuit het achterveld om in de slotronde de Britse koploper te achterhalen.