Menu Sluiten

Polsstokduel op hoog niveau

In de 49-jarige historie van de Gouden Spike ging de dagprijs viermaal naar een polsstokhoogspringer. Daar zou komende editie zomaar een vijfde bij kunnen komen gezien het niveau van de deelnemers. Met Menno Vloon en Ben Broeders staan de Nederlands en Belgisch recordhouder op de startlijst. Ben Broeders heeft zowel indoor als outdoor 5.80 meter gesprongen. Menno sprong in 2017 in de open lucht 5.85, maar kwam afgelopen winter indoor tot 5.96. Daarmee kwalificeerde hij zich net als Broeders voor de Olympische Spelen. Rutger Koppelaar is nog op zoek naar de limiet van 5.80 die directe kwalificatie betekent voor Tokio. Met die hoogte maakt hij bovendien aanspraak op de extra bonus voor alle Nederlandse atleten die tijdens de Gouden Spike een Olympische limiet presteren. Menno komt daar overigens ook voor in aanmerking. Koppelaar is van dit illustere drietal wel de enige die al een keer de Gouden Spike won. Dat was in 2018 met 5.70 meter. 

In het deelnemersveld nog een springer van Europees topniveau in de persoon van de Griek Emmanouil Karalis die een persoonlijk record heeft van 5.80 meter en dit jaar al over 5.70 meter heeft gesprongen.