Menu Sluiten

Nicolas Kipkorir Kimeli wint 49ste gouden Spike (+VIDEO)

In een zinderende 10000 meter werden niet voor mogelijk gehouden toptijden gerealiseerd. Nicolas Kipkorir Kimeli dook dankzij een razendsnel slot onder de 27 minuten en verbeterde daarmee de beste tijd in de wereld dit jaar. Daarvoor werd hij beloond met de Gouden Spike.

In zijn kielzog pakte Mike Foppen bij zijn debuut de Nederlandse titel op de 10000 meter met een tijd van 27.59.10, de beste tijd dit jaar in Europa. NK-zilver was er voor Stan Niesten, brons voor Frank Futselaar. Jasmijn Lau pakte de titel bij de vrouwen met een mooie tijd van 32.20.75 voor Bo Ummels en Diane van Es.

Er was verrassend veel meer te genieten tijdens de zonnige ‘Corona’ editie van de Gouden Spike. Zo maakten Dafne Schippers en Christophe Lemaitre hun favorietenrol waar door de 100 en 150 meter te winnen en sprong Menno Vloon over 5.76 meter met de polsstok.