Menu Sluiten

Gouden Spike gaat door

Negen atletiekwedstrijden hebben van het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport toestemming gekregen om komende maanden door te gaan. Onze vijftigste Gouden Spike is een van deze negen wedstrijden! Officieel moet de gemeente Leiden nog wel toestemming geven, maar we hebben er vertrouwen in dat we daar uitkomen.

De atletiekwedstrijden vallen onder de ‘Uitzondering Topsport’. Het doel van die wedstrijden moet Olympische kwalificaties en Olympisch perspectief zijn. Er zijn heel strenge voorwaarden aan verbonden. Zo mogen er maar 250 deelnemers meedoen per wedstrijd, staan er alleen toernooi-onderdelen op het programma en moeten atleten en organisatie een sneltest doen. Ook mag er helaas geen publiek aanwezig zijn. Toch is er een mogelijkheid om de atleten live in actie te zien. Dat kan via onze online livestreams of je kunt komen helpen als vrijwilliger.

Ondanks de coronamaatregelen maken we er een prachtige vijftigste editie van voor atleten, (online) toeschouwers en vrijwilligers. Het wordt hoe dan ook een jubileum dat we niet gauw vergeten.