Menu Sluiten

Samengaan is elkaar versterken

Het Leidsch Dagblad meldde begin 1996: ‘Witte rook in de Leidse Hout: De fusie tussen de twee Leidse atletiekverenigingen De Bataven en AV Holland is een feit’. Deze fusie is echter niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. In hetzelfde artikel wordt melding gemaakt van weerstand van de kant van De Bataven: Gisteravond [ de avond van de Algemene Ledenvergadering ] probeerden enige leden van De Bataven de fusie nog tegen te houden op formele gronden. Dat lukte niet. Voorzitter John van Haasteren: De Bataven heeft een sterke vriendenclub met oudere leden. Die waren op emotionele gronden tegen’. Uiteindelijk stemden 155 van de 190 aanwezigen voor de fusie op 1 april 1996. En de rest is geschiedenis.

We spreken 25 jaar na dato met John van Haasteren, destijds voorzitter van De Bataven en tevens eerste voorzitter van de fusievereniging, en Tim Brouwer de Koning, van oudsher actief lid van AV Holland maar sinds de fusie een zeer loyaal en gewaardeerd lid en trainer van Leiden Atletiek. Het gesprek vindt plaats in een verder lege kantine, met zicht op de baan die baadt in oranjezacht zonlicht.

Lees het volledige interview.