Menu Sluiten

50 edities gouden spike gebundeld

De jubilea van de Gouden Spike en Leiden Atletiek zijn een mooi moment om terug te blikken op de historie van de Gouden Spike. De korte verhalen die in aanloop naar de vijftigste editie van de Gouden Spike zijn gemaakt, zijn nu gebundeld in een boek en willen we graag geven aan vrijwilligers van de Gouden Spike en leden van Leiden Atletiek. Zij krijgen een e-mail waarin staat hoe ze deze kunnen bestellen. Andere geïnteresseerden kunnen het boek tegen kostprijs van 10 euro (inclusief verzendkosten) bestellen.

Bestel het jubileumboek hier

De aanleiding en opzet van de eerste editie in 1960, de winnaars door de jaren heen, de topprestaties en onmiskenbare relletjes en het steeds internationale karakter van de wedstrijd, alles komt voorbij in het boek. Een aantal hoofdrolspelers zijn ook nog geïnterviewd. Samen geven de artikelen een mooi tijdsbeeld van de sport en de maatschappij door de jaren heen.