Menu Sluiten

Vetter neemt het op tegen Thiam

Tokio Trio aan de start bij Gouden Spike

Eerder kondigden we al de komst van Olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam naar de Gouden Spike aan. De Belgische meerkamp topper zal in Leiden op de 100 meter horden en bij het verspringen in actie komen tegen Anouk Vetter en Emma Oosterwegel. Daarmee staat het complete podium van de zevenkamp van de Olympische Spelen aan de start van de Gouden Spike.

Afgelopen weekend won Anouk Vetter de prestigieuze meerkamp in het Oostenrijkse Götzis, waarbij ze haar Nederlands record aanscherpte tot 6693 punten. Emma Oosterwegel, de verrassende nummer drie in Tokio, werd 5e in Götzis met 6265 punten.

We kunnen uitkijken naar mooie duels op de horden en in de verspringbak op zaterdag 11 juni in Leiden. Anouk Vetter is doorgaans de betere hordeloopster van het stel en Nafi Thiam de beste verspringster, maar Vetter legde in Oostenrijk alvast die lat hoog door 6.47 meter ver te springen. Vorig jaar sprong ze tijdens de Gouden Spike 6.49 meter. Thiam won die competitie toen met 6.62 meter.