Menu Sluiten

Rondom de baan

Niet alleen op maar ook rond de baan is er zaterdag het een ander te beleven. Een kleine sportmarkt en food court.

Zo zijn de fraaie sportsierraden van Sportjuwelier verkrijgbaar in een stand. Voormalig atlete en journaliste Andra Laarhuis heeft haar liefde voor de sport gekoppeld aan haar passie voor sierraden. Dat resulteerde in fraaie en vriendelijk geprijsde sportjuwelen. Populair zijn ook de aanmoedigingsbandjes. Een origineel kado voor iedere sportieveling.

Vrijdag 10 juni presenteren Bert Vreeswijk en Jaap van der Plaat hun boek “Polsstokhoogspringen doe je zo“. Alles over de historie en de techniek van dit spectaculaire atletiekonderdeel is opgetekend door deze twee atletiekkenners. Vreeswijk: ‘Dat is zo’n prachtige discipline  in de atletieksport. Echt waar. Hier komen zoveel sport- en natuurwetten bij elkaar. Er is zoveel ontwikkelruimte. En er is volgens mij volop talent aanwezig. Dat talent wordt niet overal even goed benut, omdat er te weinig know-how is bij veel verenigingen. Polsstokhoog is om die reden ook een beetje het stiefkind in de atletiek. Ik heb dit boek samen met Jaap van der Plaat geschreven, om de polsstokpotentie te vergroten. In dit boek staat werkelijk alles over deze sport.’ 

Voor de bezoekers zijn er verder verschillende broodjes en salades te verkrijgen in de kantine. En we hebben dit jaar een BBQ verzorgd door Van der Poel, waar bezoekers een broodje hamburger of saté kunnen kopen.