Menu Sluiten

Gouden Spike jury bekend

De Gouden Spike traditie is dat een onafhankelijke jury van drie bepaalt welke atleet voor zijn of haar aansprekende prestatie de Gouden Spike verdient. Ook dit jaar hebben we een jury waar de atletiekkennis vanaf druipt.

Om te beginnen Rutger Smith, Nederlands meest succesvolle werper in de geschiedenis. Zowel met kogel als discus pakte hij internationale prijzen. In 2004 en 2006 won hij de Gouden Spike, waarbij zijn afstand van 21.62 meter nog altijd in de boeken staat als Nederlands record kogelstoten. Op dit moment is hij technisch directeur van de Vlaamse Atletiekbond.

Jurylid Troy Douglas behoeft ook weinig introductie. De flamboyante op Bermuda geboren sprinter blonk uit op de 100, 200 en 400 meter rond de eeuwwisseling. In 2003 pakte hij brons op de wereldkampioenschappen met de 4 x 100 meter estafetteploeg. In estafetteverband won hij ook in 1998 en 2002 de Gouden Spike. 

Melchert Kok heeft zijn sporen ruimschoots verdiend op de middellange afstand. Hij stond een aantal keer op het podium bij een Nederlands kampioenschap met als hoogtepunt winst bij het NK indoor op de 1500 meter in 1986. Als looptrainer timmert hij nog steeds aan de weg in Noord-Holland en bij de topscheidsrechters voor de KNVB.