Menu Sluiten

MILA Toppers kruisen de degens op de 800 meter

Op de 800 meter kijken we uit naar een mooie strijd tussen de beste Nederlandse MILA talenten en een topjunior uit Ethiopie. Girma Ermias leverde vorig jaar een kunststukje door op de wereldkampioenschappen in Cali (Colombia) goud op de 800 meter te winnen en zilver op de 1500 meter.

De MILA selectie van bondscoaches Tomasz Lewandowski en Susan Krumins wordt aangevoerd door tweevoudig Europees U18 kampioen Niels Laros. Na een door ziekte gehinderd winterseizoen is de pas 18-jarige Laros weer helemaal terug getuige zijn toptijden op de 5000 meter in Oordegem en de 1500 meter in Hengelo. De verbetering van zijn persoonlijk record van 1.46.30 zal zaterdag ongetwijfeld een doel zijn.

De stormachtige ontwikkeling van Samuel Chapple vorig indoorseizoen werd abrupt onderbroken door een ongelukkige enkelbreuk bij zijn eerste outdoor wedstrijd. Na een lange revalidatie is Chapple weer terug op niveau en klaar voor een mooie zomer. Zijn persoonlijk record van 1.46.61 stamt nog uit het indoorseizoen van 2022.

Ryan Clarke verbeterde zijn persoonlijk record al tweemaal dit jonge seizoen. Zijn tijd van Oordegem werd zondag in Hengelo alweer verbeterd tot 1.46.75. Jurgen Wielart zal zich ook in de strijd mengen, evenals een groepje U23 atleten die op zoek zullen gaan naar de limiet voor hun Europees kampioenschap. Rick van Riel liep zijn persoonlijk record van 1.47.74 vorig jaar in Leiden. Die race werd toen gewonnen door de Algerijn Yassine Hethat in 1.44.80.