Menu Sluiten

Schaatster zoekt uitdaging op atletiekbaan

In februari reed ze nog de wereldbekerfinales op de 500 en 1000 meter, zaterdag maakt schaatster Naomi Verkerk haar opwachting op de atletiekbaan. Het 23-jarige lid van de Team Novus schaatsploeg zal bij de Gouden Spike voor het eerst uitkomen op de 400 meter.

Michel Butter ziet in zijn hoedanigheid als performance coach van Team Novus meerwaarde in de kruisbestuiving van verschillende sporten. Hij licht de keuze van Verkerk toe: “Schaatsers trainen bijna een half jaar om fit te zijn voor de start van hun winterseizoen. Naast de gebruikelijke trainingen is er in die periode ruimte voor sportieve uitdagingen. Sommige schaatsers zoeken die in het skeeleren of op de fiets. Naomi gaf aan die uitdaging te zien op de atletiekbaan.”

Het kersverse lid van AV Heerenveen zal de komende tijd in een aantal wedstrijden aantreden, te beginnen zaterdag op de 400 meter in Leiden.