Menu Sluiten

Spannende strijd om de 10000 meter titel

Evenals vorige jaren zal ook dit jaar tijdens de Gouden Spike om de Nederlandse titels op de 10000 meter gestreden worden. Bij de mannen is het complete podium van 2022 weer van de partij. Vorig jaar pakte Stan Niesten de titel voor Filmon Tesfu en Frank Futselaar. Noah Schutte is vastberaden om zich op zijn thuisbaan te mengen in de strijd om de NK-medailles. Bas van Hooren en Lucas Nieuweboer maken hier ook kans op. 

De titelstrijd heeft ook dit jaar weer een open karakter. De Keniaan Hillary Kipkoech is op papier de snelste met een tijd van 27.23 die hij in februari dit jaar liep. 

Een aantal atleten waaronder Stan Schipperen en Lars Laros zullen op zoek gaan naar de limiet voor het Europees kampioenschap U23. Die limiet staat op 29.15.65 voor Schipperen en op 29.45.00 voor (de jongere) Laros.

Deelnemerslijst