Menu Sluiten

Vakkundige jury van drie

De Gouden Spike jury bestaat traditioneel uit drie mensen met veel kennis van de atletiek en/of die hun sporen in deze sport ruimschoots verdiend hebben. Dit jaar is dat niet anders. Dit zijn de drie juryleden die op 10 juni bepalen welke prestatie het meest aansprekend is en wie derhalve met de Gouden Spike naar huis mag keren.

Chiel Warners was rond de eeuwwisseling onze beste tienkamper. De Europees juniorenkampioen van 1997 scoorde In 1999 in Götzis zijn persoonlijk record met 8363 punten. In 2004 benaderde hij dat record bij de Olympische Spelen in Athene. Met 8343 punten werd hij 5e op die Spelen. Na zijn actieve carriere maakte Warners een aantal jaar deel uit van het bondsbestuur van de Atletiekunie. Een veelzijdige atleet met een brede blik op de sport.

Jacqueline Goormachtigh heeft haar sporen uitgebreid verdiend als werpster. De drievoudig Nederlands kampioene heeft een persoonlijk record van 63.86 met de discus, dat ze in 1998 in Lisse vestigde. Na haar actieve carriere bleef Goormachtig  actief in de atletiek als coach van onder meer haar dochter Alida van Daalen die momenteel furore maakt in de Verenigde Staten. Jacqueline weet als geen ander hoe het is om de begeerde dagprijs te ontvangen, want in 1995 werd haar worp van 62.30 meter beloond met de Gouden Spike.

Het derde jurylid is Hugo Kusters. In de jaren ’80 was de Limburgse atleet alom aanwezig op de middellange afstand in Nederland. Op zijn geliefde 800 meter leverde de kleurrijke Kusters bij Nederlandse kampioenschappen menigmaal strijd met Han Kulker. Zijn persoonlijk record van 1.48.3 dateert van 1988. Als groot liefhebber en kenner van de sport deelt hij zijn enthousiasme nog altijd breeduit op social media.