Menu Sluiten

Nederland – Duitsland in de discusring

Discuswerpen heeft een sterke traditie bij de Gouden Spike. Al zeven keer in de 51-jarige historie ging de Gouden Spike naar een discuswerper. Ook dit jaar staat er bij de mannen een sterk veld met vier 60+ werpers waarin onze beste werpers concurrentie krijgen uit Duitsland.

Ruben Rolvink is de aanvoerder van een nieuwe generatie discuswerper. Met een afstand van 62.79 meter pakte hij vorig jaar in Apeldoorn de nationale titel. Het EK U23 zal dit jaar zijn grote doel zijn. Shaquille Emanuelson zit hem in Nederland dicht op de hielen met het persoonlijk record van 61.96 meter dat hij vorig jaar bij de Gouden Spike wierp.

Onze werpers krijgen sterke concurrentie van de oosterburen. Henning Prüfer heeft een persoonlijk record van 65.26 meter in 2021. De Duitser won als junior brons op de Europese kampioenschappen en zilver op het WK. Vorige week kwam hij bij zijn eerste wedstrijd in Halle tot een afstand van 61.92 meter. Zijn broer Clemens Prüfer was ook succesvol op toernooien met brons en zilver op het EK voor atleten tot 23 jaar. Ook zijn persoonlijk record stamt uit 2021 toen hij uithaalde met 67.41 meter. In Halle wierp hij onlangs 62.57.