Menu Sluiten

Menno Vloon via Leiden naar Parijs

Met een sprong over 5.75 meter vorige week in Vught kende Menno Vloon een prima seizoenstart. En dat is nuttig want het eerste grote toernooi staat al begin juni op de kalender, het Europees kampioenschap in Rome. ¬†Trainer/coach Christian Tamminga heeft ervoor gezorgd dat Menno’s prestaties stabieler zijn geworden, waardoor hij inmiddels vaste klant is geworden op de belangrijkste toernooien.

Met een sprong over 5.83 bij de Nederlandse indoorkampioenschappen verzekerde Menno zich ook van deelname aan de Olympische Spelen in augustus in Parijs. In de aanloop naar Rome en Parijs springt hij graag wedstrijden om het goede gevoel met zijn stokken te ontwikkelen. Daarin past deelname aan de Gouden Spike prima. 

Het is ook een goede test voor de nieuwe polstokhooginstallatie op de baan in Leiden. Een sprong boven het Gouden Spike record dat Menno in 2020 op 5.76 meter bracht zou wel eens de Gouden Spike op kunnen leveren.