Menu Sluiten

Gouden Maayke op herhaling In Leiden

Het prachtige Gouden Spike record van 13.00 werd vorig jaar beloond met de Gouden Spike. Volgende week zaterdag staat Maayke Tjin-A-Lim wederom aan de start van de 100 meter horden in Leiden.

Waar veel atleten naarstig op zoek zijn naar limieten en punten voor hun ranking heeft Maayke Tjin A-Lim de luxe dat ze nu al geplaatst is voor de Europese kampioenschappen en de Olympische Spelen. Met een geweldige tijd van 12.66 onder ideale omstandigheden in La Chaux-de-Fonds verzekerde Maayke zich vorig jaar juli al van startbewijzen voor de twee grote toernooien deze zomer.

Dat geeft haar de rust om naar de eerste grote afspraak in Rome toe te werken. Zaterdag liep ze haar eerste hordenraces bij de Ter Specke Bokaal in Lisse. Na 13.26 in de voorronde stopte de klok in de finale op 13.16. Het zou mooi zijn als ze haar seizoentijd in Leiden onder de 13 seconden kan brengen. Dat zou een verbetering van haar eigen Gouden Spike record betekenen en mogelijk een tweede Gouden Spike.