Menu Sluiten

Aftellen naar de 51e Gouden Spike met Eveline van Enk

Samen met Eveline van Enk blikken we vooruit naar de 51e Gouden Spike. Zij zorgt ervoor dat iedereen tijdens de wedstrijd wat te eten en drinken kan krijgen in de kantine en langs de baan. En bepaalt daarmee natuurlijk ook voor een deel de sfeer op de baan. Want op een lege maag is het toch minder makkelijk je aandacht erbij te houden.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de Gouden Spike?

‘Zeven jaar geleden werd ik de voorzitter van Leiden Atletiek. Een van de taken was om deel te nemen aan de organisatie van de Gouden Spike. Toen degene die de catering regelde opstapte, heb ik dat opgepakt. Inmiddels ben ik geen voorzitter meer van Leiden Atletiek, maar nog steeds betrokken bij de organisatie van de wedstrijd.’

Wat doe je in de voorbereiding op de wedstrijd?

‘Samen met de coördinatoren van de kantine, regel ik alles voor de verkoop vanuit de kantine, voor de maaltijden voor VIP-gasten en vrijwilligers en zorg ik dat er ook een externe cateraar aanwezig is tijdens de wedstrijd. Hiervoor hebben we niet alleen een goed inkooppplan voor nodig, ook veel vrijwilligers, die op de dag van de wedstrijd kunnen helpen in de catering. Ook coördineer ik de slaapploeg. Deze bewaakt in de nacht van vrijdag op zaterdag alle spullen die dan al klaar staan op de baan. De ploeg heeft een gezellige avond, maar ook een serieuze taak.’

Wat vind je leuk aan het helpen in de catering?

‘Als je tijdens de wedstrijd al die atleten mooie resultaten ziet neerzetten, dan lijkt de catering van ondergeschikt belang. Maar toch is het heel belangrijk, om de vrijwilligers op de been te houden en ook de toeschouwers van een hapje en drankje te voorzien.’

Wat spreekt jou aan aan de Gouden Spike?

‘Dat de wedstrijd bij Leiden Atletiek is natuurlijk! Het is een wedstrijd die al langer dan onze club bestaat. Het is mooi dat wij in Leiden een internationale wedstrijd kunnen organiseren, waar geweldige resultaten worden behaald.’

Wanneer is de Gouden Spike voor jou geslaagd?

‘Als we de dag na de wedstrijd met een klein groepje de laatste dingen opruimen en moe, maar voldaan terugblikken op een mooie Gouden Spike. En dat je al de eerste krantenartikelen ziet verschijnen.’