Menu Sluiten

Nafi Thiam neemt deel aan 51e Gouden Spike

Olympisch kampioene zevenkamp komt tweemaal in actie in Leiden

Olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam neemt deel aan de Gouden Spike in Leiden. Op zaterdag 11 juni komt de 27-jarige Belgische wereldtopper in actie op de onderdelen verspringen en 100 meter horden.

Met deze ’dubbel’ kiest de tweevoudig olympisch kampioene (2016 en 2021) voor dezelfde aanpak als vorig jaar. Tijdens de 50ste Gouden Spike won Thiam zowel het verspringen als de 100 meter horden, waarbij ze haar Nederlandse concurrenten Anouk Vetter en Emma Oosterwegel klopte. In Tokyo bezette het trio uit de Benelux het olympisch podium op de meerkamp.

Organisator Norbert Groenewegen is blij dat de 51ste Gouden Spike in de wedstrijdplanning van wereldtopper Thiam past. ,,Voor de toeschouwers is het geweldig dat kampioenen uit binnen- en buitenland te bewonderen zijn.’’

In Leiden bereidt Thiam zich net als veel andere topatleten voor op een drukke atletiekzomer, met 15 tot en met 24 juli het wereldkampioenschap in Eugene en een maand later het Europees kampioenschap in München.