Menu Sluiten

Jeugdfonds Voorjaars League 2024

Extra prijzen voor jong talent

Het Jeugdfonds van de Vrienden van de Atletiek heeft als doel jonge talenten verder te helpen op hun weg naar de top. Een van de mogelijkheden is hun deelname aan grote evenementen te stimuleren.

Net als in 2023 zal daarom in dat kader tijdens de eerste grote baanwedstrijden van 2024: de Harry Schulting Games (9 mei) de Ter Specke Bokaal (11 mei) en de Gouden Spike (25 mei) een speciale competitie worden gehouden op de kortste loopafstand bij deze wedstrijden: bij de HSG en de GS zijn dit de 100 meter en bij de TSB de 150 meter. Van atleten onder de 20 jaar zal van iedere wedstrijd hun tijd meetellen voor een eindklassement dat bepaald wordt door de tijden bij elkaar op te tellen. Voor de 1e 3 atleten in het klassement bij zowel de mannen en de vrouwen zijn er na 3 wedstrijden prijzen van €  250,- € 150,- en € 100,-.

Talent Award  

Daarnaast zal bij iedere wedstrijd door de Vrienden van de Atletiek weer een Jeugdfonds Talent Award toegekend worden voor de meest opvallende prestatie die geleverd word door een atleet van U20. Hieraan is een prijs gekoppeld van € 250,- Deze Award geldt niet alleen voor de voorjaarsleague en zal toegekend worden door een onafhankelijke jury.

Het Jeugdfonds is een activiteit van de Vrienden van de Atletiek. Voor meer informatie over bovenstaande projecten kunt u contact opnemen met Wim van der Krogt: 06-53561350 of wimvanderkrogt@xs4all.nl..