Menu Sluiten

Op zoek naar de snelste Leidenaars op de Beestenmarkt

Wie is de snelste sprinter van Leiden? Dat wordt woensdag 22 mei duidelijk op de Beestenmarkt. Op een speciale pop-up baan gaan de NS en Urban Athletics Series op zoek naar de snelste man en vrouw van de stad. In samenspraak met Leiden Atletiek vindt het sprintfestijn plaats in dezelfde week als de Gouden Spike.

Voorbijgangers kunnen woensdag 22 mei tussen 14.00 en 20.00 uur spontaan en gratis een sprintje trekken over de Beestenmarkt. De tijden worden bijgehouden op een groot scherm en de deelnemers kunnen meteen hun snelheid zien.

De winnaars krijgen een trainingsstage op Papendal aangeboden en mogen volgend jaar deelnemen aan het Nederlands kampioenschap indooratletiek. Zij nemen het dan op tegen de snelste ‘straatsprinters’ uit andere steden.

https://urbanathleticsseries.nl