Menu Sluiten

Sprinttoernooi voor basisscholieren tijdens Gouden Spike

Drie kinderen in een startblok. Je ziet hun lichaam wel, maar hun hoofden niet.

Kinderen van diverse Leidse basisscholen maken kans om mee te doen aan een sprintwedstrijd tijdens de Gouden Spike. Ter voorbereiding krijgen kinderen atletiektraining op school. Met het project willen de Gouden Spike, Leiden Atletiek, Bewegingsambassadeurs, Topsport Leiden en Schoolsport 071 kinderen inspireren om te sporten.   

Het project bestaat uit verschillende onderdelen. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 krijgen eerst een presentatie van een (oud)topsporter of een topsporttalent van Leiden Atletiek. Daarna krijgen ze atletiektraining op school. Ze leren hoog- en verspringen, speerwerpen, kogelstoten en sprinten. Daarna krijgen ze een training bij Leiden Atletiek waarbij ook tijdwaarneming is en selecties plaatsvinden voor de sprintfinale tijdens de Gouden Spike op 25 mei.

Tijdens de Gouden Spike nemen 32 kinderen het in vier wedstrijden voor verschillende leeftijdscategorie├źn tegen elkaar op. Alle leerlingen die hebben meegedaan met de trainingen worden ook als toeschouwer uitgenodigd voor de Gouden Spike. In totaal doen ruim 750 leerlingen mee.