Menu Sluiten

Sofie Dokter test zich voor EK Meerkamp

Sofie Dokter is de ‘rising star’ in de Nederlandse meerkamp. Ze won medailles op haar laatste toernooien en bereidt zich voor op de Europese kampioenschappen en waarschijnlijk de Olympische Spelen. De 21-jarige Dokter traint op Papendal bij bondscoach Ronald Vetter met Anouk Vetter en Emma Oosterwegel, een ijzersterk team dat al heel wat prijzen in de wacht heeft gesleept.

Na zilver op het Europese kampioenschappen U20 in 2021 behaalde Sofie vorig jaar dezelfde medaille op het EK U23 in het Finse Espoo. Na dit hoofddoel volgde het debuut op de wereldkampioenschappen in Budapest. Dat resulteerde in een 11e plaats.

In het indoorseizoen werd Dokter voor de derde keer op rij Nederlands kampioene op de vijfkamp. Enkele weken later betwistte ze de wereldkampioenschappen in Glasgow. In een zeer spannende vijfkamp veroverde Sofie de bronzen medaille. Haar eerste prijs op seniorenniveau!

De hoofddoelen voor deze zomer zijn de Europese kampioenschappen in Rome en de Olympische Spelen in Parijs. Voor Rome is Dokter al gekwalificeerd, voor Parijs ziet het er heel gunstig uit op basis van haar ranking.

In aanloop naar deze toernooien test Sofie zich in Leiden op de 100 meter horden en het kogelstoten.